Rett eller galt (2009, nyillustrert 2018)

Hva er rett, og hva er galt?
Vet du alltid det?
Hvis noen biter deg, er det da i orden at du biter tilbake? 
Er det greit å lage sklibane av syltetøy på kjøkkengulvet bare du rydder opp etter deg? 
Skal en pizza bestandig deles likt?
Er det alltid best å si det som er sant?
Fortellingene i denne boka gir deg noe å gruble over. Det er ikke alltid lett å vite hva som er rett og hva som er galt. Ofte er det lurt å snakke med andre om det. Kanskje er dere ikke bestandig enige!

Illustrert av Tiril Valeur.

Utgitt av Cappelen Damm.

 

 

Til butikk →

 

 

Omtaler

 

"Bok som kan bidra til at barn og voksne snakker sammen om moral og etikk, og tilpasset situasjoner fra barnehage og skole som barnet kjenner seg igjen i. Spørsmålene etter hver fortelling gjør at barn og voksne kan fortelle hva de tenker om historiene, om de har opplevd noe lignende selv og hva de selv ville ha valgt å gjøre. Terningkast 6!"

Elisabeth Lofthus, mammanett.no

Les hele anmeldelsen

 

"Sammen har "kunstnerparet" skapt en perfekt barnebok hvor dannelse, medmenneskelighet og ærlig opptreden i et større fellesskap står i fokus."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Les hele anmeldelsen

 


”Svatun har arbeidet sammen med barnehagebarn, skolebarn og pedagoger for å komme fram til fortellingene i boka. Og det gir fortellingene stor gjenkjennelsesverdi. Boka har også mange andre styrker: Den er skrevet slik at barn vil oppleve fortellingene som spennende historier. Oppfølgingsspørsmålene er veldig gode utgangspunkt for videre diskusjon. Bredden er god nok til at alle skal kunne finne noe som opptar en her.”

Sidsel Winding-Stavseth, Tønsbergs Blad

Les hele anmeldelsen

 


"Ei utmerket bok til å bruke i samlinger i barnehagen og i småskolen. Ei bok som kjenner barn og tar dem på alvor."

Siw Elena Skinnemoen, Bokbamsen.no

 


"Her får du og barna dine noe å gruble over. Det er nemlig ikke alltid lett å vite hva som er rett og galt (...) eksemplene i boka passer fint til diskusjoner."

Monica Eriksen, Glade barn i barnehagen